Sastojci (na osnovu 2 porcije od 6 komada):

Za pripremu testa:

Pšenično brašno150 gr.
Jaje30 gr.
Mleko ili voda40 gr.
Maslac10 gr.
Zaslađivač “FitParad” br.72 gr.
Prstohvat soli2 gr.

Za pripremu punjenja:

Breskve300 gr.
Zaslađivač “FitParad” br.720 gr.

Da pripremite sos:

Bobice (bilo koje)200 gr.
Zaslađivač “FitParad” br.710 gr.
Sok od jagodičastog voća (bilo koji)100 gr. 

Prinos (1 porcija – 3 komada): 230 gr.

Recept:
Jaja sameljite sa omekšalim puterom, zaslađivačem FitParad br.7, posolite, dodajte mleko ili hladnu vodu. Celu smesu sipajte u levak pripremljen od prosejanog brašna i zamesite testo koje je strmije nego za obične knedle. Pustite da sazri 15-20 minuta, isecite praznine za knedle, razvaljajte sloj testa malo deblji nego za obične knedle. Pazite da se razvaljano testo ne osuši, posebno po ivicama blankova pripremljenih za sečenje knedli. Ako su ivice još uvek suve, navlažite ih umućenim proteinom.

Sveže breskve oprati, dobro ocediti od preostale vode, ostaviti da se osuše. Izvadite koštice iz breskve i isecite breskve na pola kriške.

Pripremite testo za voćne knedle i isecite okrugle torte nešto veće nego za obične knedle. U sredinu svakog kruga testa sipajte po pola merne kašike zaslađivača FitParad br.7, na vrh stavite breskve i brzo uštipnite ivice.

Izrezane knedle odmah stavite u jako kipuću slanu vodu (za to je bolje uzeti veliku široku nisku šerpu). Lagano mešajte šupljikavom kašikom da se knedle ne bi zalepile za dno tiganja i kuvajte dok ne budu kuvane dok sve knedle ne isplivaju na površinu.

Gotove knedle izvadite šupljikavom kašikom, rasporedite u jednom sloju na dasku za sečenje, ostavite da se malo ohlade i ocedite preostalu vodu. Prebacite knedle u posudu i prelijte sosom od jagodičastog voća.

Za sos zrele bobice istrljajte kroz metalnu cediljku ili sito, u dobijeni pire dodajte zaslađivač Fitparad broj 7, dobro izmrvite dok se zaslađivač potpuno ne rastvori, sve prelijte sokom od bobičastog voća i dva puta prokuvajte na laganoj vatri.

Pustite da se ohladi i sos je spreman.

Vareniki se mogu ukrasiti svežim bobicama i grančicom nane.