Sastojci (na osnovu 2 porcije od 4 komada):

Da napravite palačinke:

Pšenično brašno100 gr.
Zaslađivač “FitParad” br.72 gr.
Maslac10 gr.
Jaje10 gr. (1/3 št.)
Kvasac10 gr.
So3 gr.
Mleko200 gr. 
Maslinovo ulje30 gr.

Za pripremu punjenja:

Mascarpone sir200 gr.
Zaslađivač “FitParad” br.74 gr.

Da pripremite sos:

Bobice (bilo koje)100 gr.
Zaslađivač “FitParad” br.7gr. (po ukusu – u zavisnosti od količine šećera u bobicama)
Sok od limuna10 gr.

Prinos (1 porcija – 2 kom.): 160 gr.

Recept:
Kvasac rastvoriti u toplom mleku (30-35°C), dodati zaslađivač FitParad br. 7, so, izgnječeno žumance i otopljeni puter, promešati i dodati pola norme brašna (poželjno je da se brašno proseje kroz sito tako da da je obogaćen kiseonikom). Zamesiti testo. Pokrijte posudu sa testom peškirom i stavite na toplo mesto 1,5-2 sata da testo naraste.
Kada testo poraste (poveća zapreminu 2-3 puta), dodajte preostalo mleko, zagrejano na 50 ° C, brašno i zaslađivač. Zatim sipajte umućeno belance. Sve izmešati i ponovo staviti na toplo mesto oko 3 sata. Nakon navedenog perioda, palačinke se mogu peći, dok se testo ne može mešati.

Maskarpone sir umutiti mikserom uz dodatak zaslađivača FitParad br.7. Dobijena masa je umotana u palačinke u obliku vreće.

Da biste pripremili sos, trljajte bobice kroz sito ili u mikseru. Postepeno dodajte zaslađivač “FitParad” br.7, mešajte dok ne postane glatko. Procedite pire kroz fino sito da u njemu nema semenki bobica. U dobijeni sos dodajte limunov sok i ostavite neko vreme u frižideru.

Stavite dve „kese” na tanjir, prelijte sosom i ukrasite svežim bobicama i grančicom mente.